1
+1

Tarve on nettiselailu, lääke JustBrowsing

Julkaistu 7.1.2014 07:00 Timo Tamminen
just browsing

Joskus on tarve vain selailla internetiä ilman sen ihmeellisempiä päämääriä. Olisi myös mukavaa, kun selain ei tallentaisi kaikkea epämääräistä tietoa kiintolevylle. JustBrowsing saattaa olla juuri sinulle.

Kun tietokoneella ei ole tarkoitus tehdä muuta kuin surffata internetissä, miksi siihen pitäisi asentaa käyttöjärjestelmää lainkaan? Käyttöjärjestelmän kun voi nykyään tuoda myös mukanaan vaikkapa usb-tikulla tai wanhanaikaisella optisella medialla.

Jos nurkassa lojuu vanha ruppana, joka ei nykymaailman kotkotuksia ja karkkigrafiikkaa pyöritä, kannattaa se valjastaa hyötykäyttöön JustBrowsingin avulla. JustBrowsing on Linux "LiveCD", mikä tarkoittaa lyhyesti sitä, että käyttöjärjestelmä on käytettävissä suoraan cd-levyltä tai usb-tikulta. Se ei tallenna käyttäjän koneelle mitään, ja kaikki tehdyt muutokset pyyhkiytyvät konetta sammutettaessa.

JustBrowsing sisältää nettiselaimen - eikä muuta. Valittavissa on Google Chrome tai Mozilla Firefox, kumpi vain kutittelee enemmän. Selaimiin on myös esiasennettu mainosten esto sekä muita käteviä apuvälineitä turvalliseen ja yksityiseen nettisurffailuun.

Sivuhistoria ja keksit sen sijaan katoavat kun kone sammutetaan, joten kyseessä on erinomainen valinta vaikkapa vieraalla tai julkisella tietokoneella piipahdettaessa. Mikäli JustBrowsingia säilyttää usb-tikulla, kulkee se käyttäjän mukana helposti ja vaivattomasti.

JustBrowsingin voi noutaa Päivän linkin takaa.

http://justbrowsing.info/

 

Käyttäjien kommentit (0)
Järjestys:
  • Vanhimmat ensin
  • Uusimmat ensin
  • Parhaimmat ensin

Osallistu keskusteluun