0

Tuuletinohjain vapauttaa tietokoneen jäähdytyksen käsisäätöön

Julkaistu 14.5.2012 10:01 OP Komonen
fractaldesign108

Fractal Design on julkistanut omien tietokoneidensa viilailusta ja optimoinnista innostuneille uuden, peräti kuutta tuuletinta säätelevän ohjausyksikön.

Perinteisen pöytämallisen tietokoneen jäähdytys perustuu suurimmalta osin jäähdytyssiileihin ja tuulettimiin. Prosessorin ja näytönohjaimen ilmankierrosta vastaavien tuulettimien lisäksi puhaltimia voi olla myös kotelossa varmistamassa, että koneen sisällä oleva kuuma ilma vaihtaa paikkaa ulkopuolisen ilman kanssa.

Tuulettimien kierrosnopeuden säädön voi yleensä hoitaa ohjelmallisesti, mutta ei kovin hienovaraisesti. Todellinen virittäjä himoitsee näppituntumaa tähänkin tehtävään.

Tehtävän täyttää ruotsalaista insinööritaitoa parhaimmillaan edustava Fractal Design Adjust 108. Kontrolleri asennetaan pöytäkotelon viisituumaiseen laitepaikkaan, minkä jälkeen etupaneelin kuudesta potentiometristä voi säätää yksittäin jokaisen tuulettimen kierrosnopeutta.

Jokaisen säätimen alla on led-valo, joka ilmaisee nopeutta. Valkea valo tarkoittaa matalaa kierrosnopeutta, sininen korkeaa. Mikäli valojen loimotus pistää esteettiseen silmään, saa valotehon jumpperilla pudotettua puoleen tai otettua kokonaan pois käytöstä.

Syyskuussa kauppoihin saapuva Fractal Design Adjust 108 maksaa noin 30 euroa.

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun