-2

WD Velociraptor on huippunopea kiintolevy

Julkaistu 17.4.2012 09:11 OP Komonen
wdfvelociraptor

Nopeudestaan tunnettujen dinosaurusten mukaan nimetty Western Digitalin kiintolevymallisto ylpeilee markkinoiden suurimmalla 10 000 kierrosnopeuden kiintolevyllä.

Flash-muistiin perustuvat ssd-levyt ovat nousseet suursuosioon nopeutta metsästävien pc-käyttäjien parissa. Ssd-levyt ovat kuitenkin perinteisiin kiintolevyihin verrattuna kapasiteetiltaan pieniä ja kalliita. Erään ratkaisun ikuiseen suorituskyvyn metsästämiseen tuo levyjen pyörimisnopeuden nostaminen 10 000 kierrokseen minuutissa.

Suurin osa markkinoiden kiintolevyistä pyörii 7200 kierrosta minuutista. Monet "Green"-leimalla varustetut vähävirtaiset levyt käyttävät alempaa, 5400 kierroksen nopeutta.

Alemman kierrosnopeuden mukanaan tuomat virransäästö- ja äänettömyysedut uhrataan Velociraptoreissa suorituskyvyn alttarille. Mallistoon kuuluu kolme levyä, joiden kapasiteetit ovat 250, 500 ja 1000 gigatavua, suurin levy on maailman ensimmäinen teratavun kiintolevy tässä nopeusluokassa.

Fyysisesti 2,5-tuumaiset levyt on pakattu WD:n Icepack-kuoreen, jolloin levyn ulkomitat ovat 3,5-tuumaisen standardin mukaiset. Ratkaisu auttaa nimensä mukaisesti häivyttämään huippunopean levyn tuottamaa lämpöä. 

Suurten valokuvien ja videotuotannon kanssa painiskeleville suunnatut Western Digital Velociraptor -levyt ovat saatavilla heti, ja niiden ohjehinnat ovat 129 euroa (250 gigatavua), 169 euroa (500 gigatavua) ja 279 euroa (teratavu). Kaikilla malleilla on viiden vuoden rajoitettu takuu.

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun