+2

Bittihistoria: Kyllä kone kastelee

Julkaistu 22.2.2012 17:30 Riitta Tumppila
kukankastelua japanilaisittain
1980-luvulla kalliille kotitietokoneille yritettiin väkisin keksiä hyötykäyttöä. Pakastinkirjanpidon ja sarjakuvienlainauskortiston ohelle ideoitiin muun muassa kukkienkastelija.

Lomalle lähtö on lähellä, mutta tosinörtillä on pulma. Mistä löytää reaalimaailman ystävä kastelemaan kukat? Onneksi japanilaiset keksivät ratkaisun.

MikroBitti 11/1985 kertoi Sony Hit Bit -kotitietokoneen kylkeen asennetusta kukkienhoitojärjestelmästä. Tietokone huolehtii kukkien kastelusta ja lannoituksesta perheen viettäessä huoletonta lomaa etelän lämmössä.

Kuvasta ei ihan selviä, miten kyseinen härveli toimii. Ohutta muoviputkea näkyy luikertelevan koneen vierestä kukkien juurelle. Mikä mahtoi oikeasti olla tietokoneen rooli tässä näytelmässä? Ehkä sen avulla sai määriteltyä juuri oikeat lannoite- ja vesitujaukset määräaikoina kullekin kasville. Massatuotantoon asti laite ei tainnut koskaan päästä.

MikroBitti halusi toki jatkojalostaa ideaa ja ehdottaa jutussaan laitteiston kylkeen puhesyntetisaattoria höpöttelemään hellästi kukkasille.

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun