+5

Näin joukko vieraita ihmisiä rakensi 24 tunnissa kokonaan uuden palvelun

Julkaistu 21.2.2012 09:12 Olli Sulopuisto

Viime torstaina kello 6.19 Paul Irish tweettasi: "Taitaa olla korkea aika tehdä animoitujen giffien rakentamiseen tarkoitettu ohjelma, jonka käyttöliittymä perustuu HTML5:n drag'n'drop-ominaisuuksiin." Vuorokautta myöhemmin sellainen palvelu oli olemassa.

Tätä voinee pitää pienenä ihmeenä maailmassa, jossa yksinkertaisiin avunpyyntöihin vastataan Let me google that for you -linkeillä. Okei, Paul Irish ei ole ihan kuka tahansa, vaan ehta velho, jolla on näppinsä pelissä Google Chromen, jQueryn ja monen muun asian kanssa. Silti mothereffinganimatedgif.comin synty on poikkeuksellista.

Hackathonit eli tilaisuudet, joissa joukko ihmisiä kokoontuu vaikkapa viikonlopuksi yhteen paikkaan ja ohjelmoi jotain uutta ja jännää, ovat tässä vaiheessa jo tuttuja juttuja Suomessakin. Helsingin Sanomat on kokeillut HS Open -formaattia, jossa käpistellään journalistista dataa oikein urakalla. (Jääväys: Helsingin Sanomat ja MikroBitti ovat samaa konsernia, mutta se ei liity tähän mitenkään – Hesarissa on vaan oltu aktiivisia asian suhteen.)

Mothereffinganimatedgif.com tuskin oli kenellekään erityinen sydämenasia, ajoitus oli erikoinen – keskellä viikkoa – eikä kukaan hyötynyt siitä mitään. Paitsi siis tietenkin sillä tavalla, että nyt kuka tahansa voi tehdä siistejä animgiffejä suoraan selaimessa, ilman apuohjelmia. Se on kyllä itsessään jo ihan hieno palkinto. Vuorokauden mittaisen spurtin lähtölaukauksen ja valmistumisen löytää Twitteristä ja tarkemmin tapahtumat voi tarkistaa githubista, kuten myös uuden palvelun lähdekoodin ja bugit. Jos siis tahtoo tehdä siitä entistä hienomman.

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun