+2

Näin teet helposti kännykällä luettavia viivakoodeja

Julkaistu 23.3.2012 08:30 Rasmus Wickholm
qrcode generator

Tee vaikkapa oman verkkosivusi osoitteesta matkapuhelimella luettava QR-koodi. Se on ilmaista, nopeaa, helppoa ja usein hyödyllistäkin. Ja ennen kaikkea siistiä.

QR-koodi on kaksiulotteinen viivakoodi, joka on yleistynyt mobiilikäytössä. Se voidaan muodostaa esimerkiksi www-osoitteesta tai puhelinnumerosta.

Kuvittele tilanetta: Olet tehtaillut julisteen maailman tärkeimmästä tapahtumasta tai muuten vaan tärkeästä asiasta, josta ihmisten olisi hyvä tietää. Vastaantulijat kyllä lukevat lärpäkkeen, mutta siinäpä se. Vaikka laitat mukaan nettiosoitteen, harva vaivautuu webbisivuillesi asti.

Miksi? Siksi, että harva jaksaa naputella kännykkään pitkää nettiosoitetta tai muistaa enää asiaa järeämmän koneen äärelle päästessään. Mutta kun nettisivullesi pääsee saman tien kameran laukaisinta painamalla, tulee kävijöitä ovista ja ikkunoista. Ainakin toivottavasti.

Ja vaikkei tulisikaan, niin onhan omien viikakoodien tehtaileminen ihan järjettömän siistiä.

QR-Code Generatorilla voit tehdä koodin haluamastasi osoitteesta yksinkertaisesti kirjoittamalla www-osoitteen generaattorin URL-kenttään ja painamalla generate-nappia. Kooksi voit valita S, M, L tai XL.

qrcode.kaywa.com

 

Voit luoda oman käyntikortin QR-koodina ZXing Projectin QR Code Generatorilla, jossa voit valita myös käytetyn merkistökoodauksen:

zxing.appspot.com/generator

 

Matkapuhelimilla QR-koodeja luetaan sovelluksilla, jotka voidaan asentaa puhelimeen joko laitteen valmistajan tai käyttöjärjestelmän sovelluskaupan kautta. Osassa puhelimia ohjelma on valmiiksi asennettuna.

Etsi QR-mobiiliohjelmia:

Androidille, Apple iOS:lle, Nokian puhelimilleWindows Phonelle tai muille puhelimille.

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun