+2

Tee-se-itse 3d-video: mitä haluat tietää?

Julkaistu 16.3.2012 15:21 Kai Taipale, Henrik Kärkkäinen
sony3dcamcorder
Sonyn pienet kahdella objektiivilla ja kahdella kennolla varustetut kamerat ovat ensimmäiset järjellisesti hinnoitellut harrastajille suunnatut laitteet. Hintaa tulee vajaat 2000 euroa.

3d-video tulee nyt myös kotikuvaajien ulottuville. On aika kertoa, miten, paljonko maksaa sekä muut perusasiat. Mutta mitä muuta haluaisit tietää?

3d-videot ovat olleet todellisuutta leffateattereissa ja blu-rayllä jo parin vuoden ajan, mutta harva on päässyt itse kuvaamaan tai muokkaamaan liikkuvaa kuvaa kolmessa ulottuvuudessa.

Mutta nyt asia on muuttumassa. 300 eurolla saa perustason kameran, jolla pääsee alkuun. Vakavammillekin harrastelijoille löytyy kelvollisia laitteita jo alle 2000 euron.

Kuvaaminen ja välineurheilu on yksi juttu, editoiminen on toinen. Teoriassa mikä tahansa videoeditointiohjelma, jossa on vähintään kaksi raitaa, riittää alkuun pääsemiseksi. Mutta valmiin tai puolivalmiinkin tuloksen katselemista varten editointikone on liitettävä 3d-näyttölaitteeseen.

Ihan oma lukunsa on efektien luominen. Näitä voidaan tehdä sekä kuvaten ja editoiden, jälkimmäinen on jo vaikeaa ja jatkokurssitason ainesta.

Mutta mitä sinä haluaisit 3d-videokuvauksesta ja -editoinnista tietää. Kuvausneuvoja? Ostosuosituksia laitteille? Ohjelmavinkkejä? Jotain muuta?

Käsittelemme itse tehtyä 3d:tä MikroBitissä kevään aikana. Tehdään jutusta yhdessä parempi. Kerro meille, mitä haluat tietää!

Kommentointi onnistuu mailitse, tämän viestin artikkelikommenteissa tai Facebook-sivullamme.

Avainsanat: Videokuvaus, 3d-video

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun