2
+16

Nettijatko: Ilmaisohjelmat 4/2012

Julkaistu 31.3.2012 15:21 Timo Tamminen
jetclean

Kone puhtaaksi suihkuvirtauksen voimalla, avointa Linux-käyttöjärjestelmää sekä 32- että 64-bittisille koneille, toimisto-ohjelmat eri laiteympäristöihin, ulkomaiset hd-kanavat näkyville, tekstinkäpistelyä tehokäyttäjille, prosessit haltuun parannetulla tehtävienhallinnalla ja ohjelmointia Visual Studion ja Eclipsen veroisella välineellä.

JetClean

Siisti sisukset suihkuvirtauksella

Onko tietokoneessasi voimaa kuin Herkuleksessa, mutta ohjelmat tuntuvat silti tahmaavan ja kiintolevy huutaa hoosiannaa? Vika voi olla tukkeutuneessa käyttöjärjestelmässä

Windows kerää järjestelmärekisteriinsä roskaa, ja nettiselaimet säilyttävät kiintolevyllä jos jonkinlaista väliaikaistiedostoa. Anna tietokoneellesi JetClean-ruiske. Se suursiivoaa suihkuvirtauksen voimalla tietokoneesi sisukset puolestasi. 

Ohjelma puhdistaa järjestelmärekisterin, poistaa väliaikaistiedostot sekä tyhjentää esimerkiksi kaatumisen yhteydessä kiintolevylle tallennetut muistilokit  

Saatavilla: Windows

Kotisivu: www.bluesprig.com

Kopioi täältä: www.bluesprig.com/jetclean.html

OpenSUSE

OpenSUSE on Linux-ytimeen perustuva suosittu käyttöjärjestelmä. Se tarjoaa kaiken tarpeellisen jokapäiväseen tietokoneen käyttöön. Tarjolla on muun muassa ohjelmistoja tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan, kuvankäsittelyyn, verkossa surffailuun, musiikin kuunteluun sekä videoiden katseluun ja käsittelyyn. Ohjelmat ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia.

Saatavilla: 32- ja 64-bittisille tietokoneille

Kotisivu: opensuse.fi

Kopioi täältä:   software.opensuse.org

 

LibreOffice

Kallis Microsoft Office vai ilmainen LibreOffice? Siinäpä vaikea valinta.

LibreOffice sisältää kaikki toimistokäytössä oleelliset ohjelmistot, kuten taulukkolaskenta, tekstinkäsittely, diaesitys sekä piirto-ohjelma. LibreOffice on saatavilla suomenkielisenä sisältäen myös suomalaisen oikoluvun.

Ohjelmisto, joka on muuten kätevän kevyt, vaatii kaverikseen suhteellisen raskaan Javan. Microsoft Officen asema on vahvin, vaikka ilmainen LibreOffice on toiminnoiltaan sen kanssa täysin vertailukelpoinen. LibreOffice osaa myös avata Microsoft Officella tuotettuja tiedostoja, kuten Word-asiakirjoja ja Excel-taulukoita.

Saatavilla: Windows, Mac, Linux

Kotisivu: fi.libreoffice.org

Kopioi täältä: fi.libreoffice.org/lataa

 

HDTV Player

HDTV Player on kotimainen apuohjelma teräväpiirtolähetysten seuraamiseen tietokoneella.

Saatavilla on kanavia jokaiseen makuun. Perheen pienimmille on muiden muassa Disney Channel, joka näyttää lähinnä piirrettyjä.

Aikuisempaan makuun sopivat esimerkiksi History Channel ja Discovery Channel, jotka esittävät dokumentteja ja tiedeohjelmia. Kanavat eivät tue suomenkielistä tekstitystä.

Saatavilla: Windows 

Kopioi: HDTVPlayer031.zip

 

Notepad++

Notepad++ on erinomainen vaihtoehto Windowsin Muistiolle. Se on monipuolisempi ja nopeampi tapa käsitellä tekstiä.

Ohjelma sopii esimerkiksi ohjelmakoodin kirjoittamiseen tai pitkien muistiinpanojen tekemiseen. Notepad++ hallitsee myös usean eri ohjelmointikielen syntaksin korostuksen..

Saatavilla: Windows

Kotisivu: notepad-plus-plus.org

Kopioi täältä: notepad-plus-plus.org/download

 

Process Explorer

Windowsin Tehtävienhallinta on täynnä ohjelmien suoritettavia osia eli prosesseja. Hiljattain päivitetty Process Explorer kertoo, mitkä prosessit ovat käynnissä ja mitä dll-tiedostoja ne käyttävät.

Ikkuna jakautuu kahteen osaan. Yläosassa näkyvät kaikki käynnissä olevat prosessit sekä niiden omistajat. Alaosan sisältö riippuu Process Explorerin tilasta.

Alaosassa voi näkyä esimerkiksi käytetyt kahvat tai käytössä olevat dll-tiedostot muistikartoituksineen. Käynnissä olevien prosessien lisäksi näkyvät niiden omistajat, kuten käyttäjän tai järjestelmän tunnus. Ohjelma osaa myös tuoda esille minkä tahansa piilotetun ikkunan sekä antaa lisätietoja prosessien rinnakkain suoritettavista osista eli yksittäisistä säikeistä.

Process Explorerilla voidaan myös muuttaa prioriteettia, jolla prosessia suoritetaan, sekä tappaa prosesseja tai kokonaisia prosessiryhmiä. Prosessien suoritusta muuttavien toimintojen käyttöä ei suositella aloittelijoille.

Saatavilla: Windows

Kotisivu: technet.microsoft.com/fi-fi/sysinternals/bb896653

Kopioi täältä: filehippo.com/download_process_explorer

 

PuTTY

PuTTY on todella kätevä ssh-yhteysohjelma esimerkiksi Unix- tai Linux-palvelinkäyttöön. Sillä hoituvat niin pakolliset ylläpitotoimet kuin irc-rupattelukin. Resursseja säästeliäästi käyttävä ohjelma on turvallinen, pieni ja kevyt. PuTTYa ei tarvitse asentaa, vaan se on ajettava exe-tiedosto. Se kulkee siis kätevästi myös mukana esimerkiksi usb-muistitikulla.

Saatavilla: Windows 

Kotisivu: www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty

Kopioi täältä: www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html

 

NetBeans IDE

Kun puhutaan suosituista ohjelmointiympäristöistä, esille nousevat usein nimet Visual Studio ja Eclipse. Harvemmin mainittu NetBeans ei kalpene vertailussa.

NetBeans on monipuolinen ohjelmointi- ja kehitysympäristö eli IDE vaativaankiin käyttöön. Se tukee useita suosittuja ohjelmointikieliä, kuten Java, C++, PHP sekä Ruby.

Saatavilla: Windows, Mac, Linux, Solaris 

Kotisivu: netbeans.org

Kopioi täältä: netbeans.org/downloads

 

 

http://www.gimp.org/downloads/

Käyttäjien kommentit (0)
Järjestys:
  • Vanhimmat ensin
  • Uusimmat ensin
  • Parhaimmat ensin

Osallistu keskusteluun