0

Nettijatko Muistilista tuunaajalle 7/2010

Julkaistu 2.8.2010 15:00 Tapio Berschewsky

Linkkejä verkon erilaisiin resursseihin, joiden avulla saat selville, mitä ja minkä verran muistia koneessasi on ja kuinka paljon muistia käytössäsi tarvitset.

Muistin lisääminen kannettavaan tietokoneeseen

Muistilista tuunaajalle

Näytimme lehdessä, kuinka kannettavan tietokoneen muistia laajennetaan. Näiden ohjeiden avulla saat tunnistettua koneesi käyttämän muistityypin, selvitettyä minkä verran muistia tarvitset sekä tarkastettua, mistä tarvitsemaasi muistia saa kaikkein edullisimmin.

Muisti selville

On useita erilaisia tapoja hankkia tarkempaa tietoa siitä, mitä muistia koneesta löytyy ja millaista siihen tarvitsee vanhan tilalle tai lisäksi. Muistityypin kaivelemisessa auttaa esimerkiksi artikkelissa mainittu Speccy, jonka löydät valmistaja Piriformin sivuilta. Speccy kertoo, mitä muistityyppiä koneessa jo on.

Verkossa on myös työkaluja, joilla voi tutkailla mitä muistia missäkin tietokonemallissa pitäisi olla. Nämä eivät ole täydellisen kattavia, mutta niiden avulla pystyy varsinkin suosituimpien mallien kohdalla pääsemään helpolla. Sen kuin naputtaa koneen mallin hakukenttään ja palvelu kertoo, mitä muistia koneeseen pitäisi valita. Esimerkiksi muistinvalmistaja Kingstonin suomalaisilta sivuilta löytyy tällainen muistihakupalvelu suoraan etusivulta.

Kingston tarjoaa myös oppaan siihen, miten paljon muistia mihinkin käyttötarkoitukseen kannattaa hankkia. Muistia ei kuitenkaan ole järkeä lisätä, mikäli enempää ei tarvitse. Opas on kattava ja suhteellisen puolueeton, kunhan muistaa, että muistia valmistavan yrityksen pääasiallinen tarkoitus on saada tuotteensa myytyä.

Mistä muistia?

Muistien hinnat vaihtelevat reippaasti ajan ja paikan mukaan. Kun olet varma mitä haluat ostaa, kaupan valinnassa auttaa hintaseuranta.

Tapio Berschewsky sivun alkuun sivun alkuun
Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun