Edullisemmin ja nopeammin nettiin / Laserprojektori kännykkään / Toshiban tablet tulee suosikkiluokkaan / Miksi nettitelevisio?

Tiesitkö, että kaupungeissa surffataan sujuvasti ja edullisesti? Entä tiesitkö, että kännykässäsi on pian laserprojektori? Tiesitkö myös Toshiban uudesta tabletista? Lue Pulloposti, niin tiedät.

****

KAUPUNKILAISILLA ON NOPEAT JA EDULLISET NETTIYHTEYDET


Suurissa kaupungeissa asuvilla on selvästi useammin nopeita kiinteitä internetyhteyksiä kuin muiden kuntien asukkailla. Kaikkein yleisimpiä nopeat yhteydet ovat pääkaupunkiseudulla. Kaupunkilaiset hankkivat nettiyhteytensä myös muita edullisemmin.

Viestintäviraston tekemän tutkimuksen mukaan nopea, kiinteästi kotiin asennettu nettiyhteys on yli 40 prosentilla pääkaupunkiseudulla asuvista. Muissa suurissa kaupungeissa tällainen yhteys on 30 prosentilla ja näiden ulkopuolella hieman yli 20 prosentilla kotitalouksista. Suurissa kaupungeissa asuvat maksavat nopeista nettiyhteyksistään noin 25 euroa kuukaudessa, mikä on viidenneksen vähemmän kuin muualla Suomessa asuvat.

Lisätietoja: www.ficora.fi

****

TULEVAISUUDEN ÄLYPUHELIMET HEIJASTAVAT KUVIA


Suomessa kehitetään parhaillaan kännyköihin integroitaviin projektoreihin laservalonlähdettä, joka mahdollistaisi valokuvien tai elokuvien heijastamisen tarkasti ja tehokkaasti mille tahansa pinnalle.


Integroiduilla miniprojektoreilla voitaisiin käytännössä heijastaa seinälle noin A3-kokoisen paperiarkin kokoisia kuvia. Laservalonlähteellä varustettujen matkapuhelinten ennustetaan olevan kuluttajien ulottuvilla jo muutaman vuoden päästä.

Lisätietoja: www.vtt.fi

****

TOSHIBALTA NÄYTTÄVÄ TABLET
Toshiba on julkistanut uuden AT200-tabletinsa. Android-käyttöjärjestelmän 3.2-versiota käyttävässä laitteessa on 10,1-tuumainen led-taustavalaistu näyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Strategiset mitat ovat 256 x 176 x 7,7 mm. Painoa laitteella on 535 grammaa. Akun luvataan kestävän kahdeksan tuntia videotoistoa.

Suoritin hyrrää 1,2 gigahertsin taajuudella ja sisäistä muistia on 16 gigatavua. Uutuudessa on muun muassa pienois-usb- ja micro-hdmi-liitännät sekä micro-sd-muistikorttipaikka. Takana on viiden ja edessä kahden megapikselin kamera. Hinta: 499 euroa.

Lue lisää mielenkiintoisista uusista tuotteista MBnetistä osoittesta www.mbnet.fi/alue/uudet_tuotteet.

****

MIKSI NETTITELEVISIO?
IPTV eli netti-tv on ollut olemassa jo muutaman vuoden, mutta se ei ole niin iso juttu kuin voisi olla. Esitimme palveluntarjoajille sarjan kysymyksiä, ja julkaisemme vastaukset pienenä juttusarjana. Ensimmäinen osa tässä.
http://www.mbnet.fi/artikkeli/lehti/nettijatkot/miksi_nettitelevisio_palveluiden_tuottajat_kertovat


****


Mukavaa viikonloppua!


****


Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin
Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje.
Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.