Mobiililaiteet valtavat työpaikat / Operaattoreilta vaaditaan parempaa palvelua / 3D-elokuvia nettivuokraamosta / Plasman möivät

Viikonloppu on ovella ja se tarkoittaa pullon avaamista. Tällä viikolla korkin alta pilkottaa mobiililaitteiden tietoturvariskejä, huonoa palvelua ja 3D-leffoja. Näillä mennään.

****

MOBIILILAITTEET YLEISTYVÄT TYÖPAIKOILLA TIETOTURVARISKEISTÄ HUOLIMATTA
Mobiililaitteiden käyttö yrityksissä on yleistynyt ympäri maailman, vaikka niitä pidetään merkittävänä riskinä yritysten tietoturvalle. Tietoturvayhtiö Symantecin 2012 State of Mobility-tutkimuksen mukaan mobiilisovellusten yrityskäyttö on nyt käännekohdassa.

Yritykset luottavat yllä laitteiden tarjoamiin etuihin, mutta odotukset ja todellisuus eivät aina kohtaa. Mobiililaitteiden ja -sovellusten käyttöönotto asettaa suuria haasteita IT-hallinnolle. Mobiililaitteet lasketaan kolmen suurimman IT-riskin joukkoon. Huolta herättävät muun muassa laitteiden katoaminen ja varastaminen, tietovuodot, yrityksen tietojen luvaton käyttö sekä haittaohjelmien leviäminen mobiililaitteista yrityksen verkkoon.

Tutkimuksen mukaan mobiililaitteista aiheutuneet vahingot, kuten tietojen katoaminen, yrityskuvan heikkeneminen, tuottavuuden aleneminen tai asiakkaiden luottamuksen menettäminen maksoivat suurille yrityksille keskimäärin 429 000 dollaria vuodessa. Pienyrityksille keskimääräinen menetys oli vuositasolla 126 000 dollaria.

****

PALVELUA KIITOS!
Kuluttajat haluavat palvelua. Hyvää palvelua. Valitettavasti sitä ei läheskään aina saa. Tutkimusyhtiö Vanson Bourne selvitti hiljattain, että kaksi kolmasosaa kuluttajista ei ole tyytyväisiä mobiilioperaattorinsa palvelun tasoon. Kaksi viidestä on valmis vaihtamaan tämän vuoksi operaattoria seuraavan kahden vuoden aikana. Selvitys tehtiin 2000 ihmisen otannalla Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

****

3D-LEFFOJA SONERAN NETTIVUOKRAAMOSTA
Sonera on laajentanut Koti TV:nsä videovuokraamon tarjontaa 3D-elokuvilla. Alkuvaiheessa
3D-vaihtoehtoja on vain kourallinen, mutta valikoiman luvataan kasvavan. Palvelusta voi tällä hetkellä vuokrata 3000 vuokravideota. Teräväpiirtoelokuvien osuus näistä on 12 prosenttia

****

PANASONIC LUOTTAA PLASMAAN
Panasonic on julkistanut uusia televisioita. Led-mallien rinnalla porskuttaa edelleen joukko plasmatelevisioita, jotka loistavat erityisesti kuvan mustissa sävyissä. Nyt plasmoissa on myös älyä ja uusittu käyttöliittymä. Lue lisää näistä ja muista mielenkiintoisista uusista tuotteist MBnetistä osoitteesta http://www.mbnet.fi/alue/uudet_tuotteet.

****

Mukavaa viikonloppua!

****

Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.