Vanhat uutiskirjeet

Media
408 Uutiskirjettä

Sähäkkä Ubuntu / Luontokuvia Turussa / Windows 8.1 julki / Myydyimmät pelit

Moro! Pullopostista löytyy tällä viikolla tarinaa uudesta Ubuntusta, Vuoden Luontokuva -festivaalista, Windowsin päivityksestä sekä Suomen myydyimmistä peleistä.

****
UUSIN UBUNTU ULKONA
Ubuntu 13.10, lempinimeltään Saucy Salamander, on julkaistu. Se tarjoaa käyttäjilleen paljon uutta. Alunperin käyttöjärjestelmän piti sisältää Canonicalin kehittämä uusi, Xorg-ikkunointijärjestelmän korvaava Mir, mutta sen sisällyttämisestä oletusjärjestelmäksi luovuttiin. Miriä voi kuitenkin kokeilla ottamalla käyttöön lisäpakettivaraston. Ubuntu 13.10 tarjoaa kuitenkin käyttöön Linux-ytimen version 3.11. Unity-käyttöliittymä pysyttelee edelleen versiossa 7.

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/paivan_linkit/ubuntu_13_10_on_taalla

****
VUODEN LUONTOKUVAT LOGOMOSSA
Jos olet kiinnostunut luontokuvista, huomenna lauantaina on erinomainen tilaisuus nähdä vuoden parhaimmistoa. Vuoden Luontokuva -festivaali järjestetään tänä vuonna Turussa. Paikkana on Logomo ja ajankohta lauantaina 19.10.2013. Ovet aukeavat kello 12 ja liput maksavat 27,50 €. Lue lisää ohjelmasta:

http://www.vuodenluontokuva.fi/vlk/turku_2013

****
WINDOWS 8.1 JULKAISTU
Windows 8.1-päivitysversio julkaistiin eilen torstaina. Se tuo Windows 8 -laitteille monia uudistuksia, muttei varsinaisesti mullista käyttöjärjestelmää. Tarjolla on kuitenkin lukuisia pikkuparannuksia. Erityisesti perinteisen työpöydän ja kosketuskäyttöliittymän yhteispeliä on kohennettu. Monia ilahduttaa se, että käyttöjärjestelmän voi nyt halutessaan käynnistää suoraan perinteiseen työpöytään. Myös Käynnistä-painike on tuotu takaisin. Lue lisää päivityksestä:

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/tanaan_tulee_windows_8_1

****
SUOMEN SUOSITUIMMAT PELIT
FIGMA on laittanut jälleen pelit oikeaan järjestykseen. Lista on kokenut melkoisia muutoksia, sillä Pokemonit X ja Y ovat valloittaneet hopea- ja pronssisijat. Uusina tulokkaina listalla ovat myös Beyond: Two Souls sekä NBA 2K14.

1. GRAND THEFT AUTO V (PS3 XBOX360), TAKE 2
2. POKEMON X (3DS) NINTENDO
3. POKEMON Y (3DS) NINTENDO
4. BEYOND: TWO SOULS (PS3) SONY CEE
5. NHL 14 (PS3 XBOX360) ELECTRONIC ARTS
6. FIFA 14 (3DS PC PS3 PSP PSV WII XBOX360) ELECTRONIC ARTS
7. NBA 2K14 (PC PS3 XBOX360) TAKE 2
8. F1 2013 (PC PS3 XBOX360) CODEMASTERS
9. THE LAST OF US (PS3) SONY CEE
10. FAR CRY 3 (PC PS3 XBOX360) UBISOFT

Suomen virallinen pelilista on Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n julkaisema ja Gfk:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Listat kootaan satojen pelikauppojen lähettämien myyntiraporttien pohjalta.

Lisätietoja: www.figma.fi
****
Mukavaa viikonloppua!

****
Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.
****Ilmaisia lätkälähetyksiä/ Klassista netistä / Hyvästit Symbianille / 4k-sisältöä

Moro! Pullopostista löytyy tällä viikolla tarinaa ilmaisesta NHL-tv-tarjonnasta, nettimusiikkipalvelun klassisen musiikin tarjonnasta, Symbianin ja MeeGon lähtölaskennasta sekä vielä 4k-sisällöstä.


LÄTKÄÄ ILMAISEKSI
Jos lätkä kiinnostaa, on tänä viikonloppuna oiva mahdollisuus tutustua Viasat Hockey Finland -kanavan tarjontaan, sillä se on avoinna kaikille 11.–14.10. Tarjontaan kuuluu esimerkiksi suoria NHL-pelejä. Kanava on nähtävissä kanavanippu C:n kautta 90 prosentissa antennitalouksissa sekä kaikissa kaapeli- ja laajakaista-tv-talouksissa. Viasat Hockey Finland -kanava löytyy antenniverkon kanavapaikalta 16 sekä kaapeli- ja laajakaista-tv-verkoissa kanavalistauksista löytyviltä operaattorikohtaisilta kanavapaikoilta.

****
HYVÄSTIT SYMBIANILLE

Monelle Nokian puhelinta käyttäneelle kovin tutun Symbian-käyttöjärjestelmän päivät ovat luetut, samoin MeeGon. Symbian-sovelluskehityksen tukeminen lopetetaan lähikuukausien aikana, ja Nokia siirtää kaikki resurssinsa Windows Phonen ja Asha-puhelinten taakse. Lue lisää MBnetistä:

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/nokialta_niskalaukaus_symbianille

****
DEEZER HEITTÄYTYI KLASSISEKSI
Suomessakin toimiva musiikin nettistriimauspalvelu Deezer tarjoaa nyt myös rutkasti klassista musiikkia. Uuden musiikkisovelluksen avauksen yhteydessä Deezerin kuuntelijat pääsevät nyt nauttimaan DG:n, Deccan, Accordin, L'Oiseau Lyren ja Philipsin klassisen musiikin katalogeista. Näistä kolme ensimmäistä avasivat ensimmäistä kertaa kataloginsa musiikin suoratoistopalveluihin. Hakuja voi tehdä esimerkiksi aikakauden, säveltäjän, tyylin tai mielentilan mukaan. Tutustumaan pääsee ilmaiseksi kuukauden ajan, minkä jälkeen kuuntelu rajoitetaan 2 tuntiin/kuukausi. Klassista löytyy osoitteesta:

www.deezer.com/en/app/deutschegrammophon

****
4K TULEE JA SISÄLTÖÄKIN LÖYTYY
Ultra hd eli uhd-televisiot vyöryvät kauppojen hyllyille. Suurin huoli 4k-tarkkuudesta puhuttaessa on sille sopivan materiaalin löytäminen. 4k-televisio toki pyrkii skaalaamaan kaiken materiaalin omaan tarkkuuteensa, joten vaikutelma terävämmästä kuvasta on mahdollista saavuttaa. Todellista sisältöä löytyy jo nyt valokuvista, ja muitakin vaihtoehtoja löytyy. Lue lisää MBnetistä:

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/4k_sisalto_onko_sita_kylla_loytyy

****
Mukavaa viikonloppua!

****
Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.
****


Miksi pöytäkone / Elisa haastaa Netflixin / Robotti ohitti Boltin / SteamOS ja pelintekijät


Hoi! Pullopostin kattauksessa on tällä viikolla utelua pöytäkoneista, Elisan uuden videokirjaston ihmettelyä, tuulennopea robottikissa ja pelintekijöiden mietteitä SteamOS-käyttiksestä.

****

KERRO MIKSI PÖYTÄKONE ON PARAS

Labran pöydällä hurisee viisi toinen toistaan mustempaa ja monoliittisempaa keskusyksikköä. Myönnetään, ovathan ne isoja ja rumia, ja monen mielestä myös aika tylsiä. Tilaa mokomat vievät runsaasti, ja sähköäkin tuppaa kulumaan melkoiset määrät, ainakin mikäli konettaan oikeasti käyttää johonkin. Koneet eivät ole labarssa tyhjän panttina, vaan ne ovat menossa ankaraan testi- ja mittausrääkkiin.

Kerro meille miksi pöytäkone on mielestäsi edelleen lyömätön! Onko kyse pelinopeudesta, liitännöistä, laajennettavuudesta vai jostain eksoottisemmasta syystä suosia pöytäpönttöä? Vai oletko sitä mieltä että dinosaurusten olisi aika kuolla?

Kerro näkemyksesi rohkeasti ja lähetä sähköpostia osoitteeseen aleksi@mikrobitti.fi

http://www.mbnet.fi/artikkeli/lehti/ennakot/kerro_miksi_poytakone_on_paras

****

ELISALTA OMA VIDEOKIRJASTO

Elisa käynnisti uuden ohjelmakirjaston nimellä Aitio. Kyse on päällisin puolin saman kaltaisesta palvelusta kuin vuosi sitten lanseerattu Netflix, eli tv-sarjoja ja vanhahkoja elokuvia kiinteällä kuukausimaksulla. Laajuudella Aitio ei pärjää Netflixille, mutta sen erikoisuus on runsas määrä kotimaista katsottavaa.

http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/net_nyt/elisa_haastaa_netflixin

****

ROBOTTI OHITTI USAIN BOLTIN

Boston Dynamicsin juokseva nelijalkainen WildCat-robotti onnistui kuukausi sitten juoksemaan nopeammin kuin Usain Bolt. Se tosin tapahtui juoksumatolla ja robottia jouduttiin tukemaan jottei se kaatuisi. Usain Boltin ennätys on 44,7 kilometriä tunnissa, kun WildCat onnistui kellottamaan 47,1 kilometriä tunnissa. Nyt WildCat on päästetty kirmaamaan vapaasti ulkona ja vaikkei vauhti ole vielä yhtä hurjaa, on vain ajan kysymys kun ennätyksiä rikotaan jälleen. Olisi mielenkiintoista tietää minkä verran kissarobotti kuluttaa energiaa.

http://www.engadget.com/2013/10/04/boston-dynamics-wildcat-robot-runs-free/#continued

****

STEAMOS PELINTEKIJÖIDEN SILMIN

Valve järisytti pelimaailmaa viime viikolla ilmoittamalla tekevänsä avoimen ja Linux-pohjaisen pelikäyttöjärjestelmä SteamOS:n, siihen pohjautuvan, television alle tarkoitetun pelikoneen ja ilman liikkuvia osia toimivan peliohjaimen. Enää ei taatusti ole pelkoa siitä, että seuraavan sukupolven pelikonsoleiden tuleva taisto väljähtyisi asemasodaksi, mutta samalla Valve osaltaan nakertaa Windows 8:n jo ennestään pahasti takkuilevaa menekkiä. Pian pelit eivät välttämättä enää ole syy asentaa Windowsia Linuxin sijaan.

Englantilainen Rock, Paper, Shotgun kyseli mitä pelintekijät ovat mieltä Valven suunnitelmista.

http://www.rockpapershotgun.com/2013/09/30/indies-on-steamos-pt-1-openness-potential-pitfalls/
http://www.rockpapershotgun.com/2013/10/03/indies-on-steamos-pt-2-linux-the-controller/

****
Viikonloppuja!

****
Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.

****Joukkovoiman hyödyntäminen / Televisiosijoitukseen nettisovellus / Kamerapuhelimet parivertailussa / Pikkujärkkäri kovaan menoon

Moro! Pullopostista löytyy tällä viikolla tarinaa joukkovoiman salakavalasta hyödyntämisestä, siitä miten jättitelevisiota voi sovittaa kotiin ennen ostamista, kahdesta tämän hetken ehkä kovimmasta kamerapuhelimesta sekä vielä tavanomaisesta poikkeavasta pikkujärkkäristä.

****
JOUKOSSA ON VOIMAA
Lähes jokainen on joutunut www-sivuille rekisteröityessään tulkitsemaan ruudulta epämääräisiä vääristyneitä symboleita. Tätä pientä välttämätöntä pahaa kutsutaan captchaksi, jonka sietäminen auttaa erottamaan ihmiset spämmiboteista. Mutta tiesitkö, että tämä pieni vaiva tallentuu ja se hyödynnetään myöhemmin jossain aivan muualla? Kyllä vain, lue miten ja missä:

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/lue_kirjoja_torju_spammia

****
SOVITA JÄTTITELEVISIOTA KOTIISI
Oletko koskaan miettinyt, miltä iso televisio näyttää kotona? Kaupassa 60-tuumainen televisio voi näyttää kovin sopusuhtaiselta tai jopa pieneltä. Ilman mittailuja ja sovituksia tehty pikaratkaisu voi aiheuttaa melkoista pähkäilyä tai jopa ärräpäiden sinkoilua, kun televisiota sovitellaan loppusijoituspaikkaansa. SharpRoom-webbisovellus näyttää ison television omalla paikallaan kotona tai toimistossa. Sovellukseen voi ladata kuvan omasta tilasta ja sovittaa siihen erikokoisia televisioita. Eikun kokeilemaan osoitteeseen:

isottelevisiot.fi/sharproom

****
TODELLISET KAMERAPUHELIMET LINSSIT VASTAKKAIN
Pokkarikameroiden myynti sakkaa älypuhelimien ominaisuuksien kehittyessä. Labraan on saapunut kaksi todellista kamerapuhelinta: Viimeisiin Nokioihin lukeutuvat Lumia 1020 sekä Samsungin Galaxy S4-malliston viimeisin lisäys eli zoom. Kahden hyvin erilaisen lähestymistavan välinen paremmuus selviää myöhemmin, mutta ennakkotunnelmiin pääsee jo tutustumaan.

www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/mblabra/ensikokeilussa_nokia_lumia_1020_kuvien_kera

****
MINIJÄRKKÄRIEN UUSI VALTTI

Kovaakin käyttöä kestävät pokkarit ovat jo tuttu juttu kameroissa. Mutta Nikon pääsi yllättämään esittelemällä uuden AW1:den, joka kestää kolhuja, vettä ja vielä pakkastakin. Sääsuojatut rungot ja objektiivit ovat tuttuja ammattilaismalleista, mutta harrastajaluokassa tarjonta on vähäistä. Kolhunkestoa objektiiveilla ei ole uskallettu ennen antaa. Tutustu tarkemmin mielenkiintoiseen uutuuteen:

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/uudet_tuotteet/nikon_aw1_kestaa_vetta_ja_kolhuja

****
Mukavaa viikonloppua!

****
Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.
****


Nopea netti lennolle / Steam-pelit lainaksi / IFA:n jälkilöylyissä / iPhone 5S läpivalaistu

Tere,

Teknisten probleemien takia pulloposti ei ole päätynyt kenenkään rannalle pariin viikkoon. Pahoittelut siitä. Onneksi nyt ollaan taas kartalla, olkaapa hyvä!

LENTOKONEISIIN NOPEAMMAT NETTIYHTEYDET KUIN KOTEIHIN

Lentomatkustajat ovat päässeet käyttämään nettiä koneessa jo jonkin aikaa. Tosiasiassa yhteydet ovat olleet kuitenkin niin hitaita ja rajoittuneita, ettei niillä ole pystynyt juuri parempaan kuin sähköpostitteluun. Uudenlaisen tekniikan ansiosta nopeuksissa saatetaan kokea iso harppaus, jonka jälkeen ilmassa dataillaan nopeammin kuin maassa.

www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/lentokoneisiin_nopeampi_nettiyhteys_kuin_koteihin

****

STEAM-PELIT VOI PIAN LAINATA KAVEREILLE

PC-pelien digijakelun lähes standardiksi noussut Steam on ollut jo pitkään paljon muutakin kuin digitaalinen pelikauppa. Pian sen rooli muuttuu entisestään, kun pelejä voi Steamissa lainata kavereille. Lainauspalvelun testiversio käynnistyy jo ensi viikolla.

www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/steam_pelinsa_saa_kohta_lainata_kavereilleen

****

IFA-MESSUJEN JÄLKIMAININGEISSA

Euroopan suurimmat viihde-elektroniikan messut tulivat ja menivät, mutta näytettiinkö siellä mitään mielenkiintoista? Ykkösteema tuntui olevan 4K-tarkkuuden lisäksi odotetusti Oled-näytöt. Vähän yllättävämpää osastoa oli älykellojen esiinmarssi. Kameran ja kännykän ero hämärtyy entisestään ja oli siellä tietysti kahvinkeittimiäkin. Semiälykkäitä sellaisia.

www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/net_nyt/ifa_meni_odotus_jai

****

LIVAHTIVATKO UUDET IPHONET TUTKAN ALTA?

Huomasiko kukaan Applen julkaisseen uusia puhelimia tällä viikolla? Ei hätää jos sattui livahtamaan alta tutkan. TUAW on koostanut yhteen paikkaan tärkeimmät ja hieman turhemmatkin asiat Applen julkistuksista. Kaiken nähdyn ja kuullun jälkeen jää silti mieleen yksi kysymys, katosiko kyky innovaatioihin Jobsin myötä? Milloin nähdään jotain oikeasti uutta, eikä vain vanhojen vehkeiden päivityksiä?

www.tuaw.com/2013/09/10/apple-september-event-iphone-5s-iphone-5c-announced-and-more/

****

IPHONE 5S LÄPIVALAISTU

Apple ei yleensä halua hirveästi puhua spekseistä ja tekniikasta, vaan hehkuttaa mielummin käyttäjäkokemusta ja designia. Aina yhtä luotettava Digital Foundry läpivalaissut uuden Apple 5S:n ja selvittelee mitä kuoren alla jylläävä uusi tekniikka saa oikeasti aikaan. Olisiko 5S sittenkin vähän muutakin kuin pelkkä välimalli?

www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-apple-iphone-5s-spec-analysis

****

Sellainen soppa tällä viikolla. Viikonloppuja!

****

Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut MBnetin Pullopostia. Mikäli et enää halua näitä uutiskirjeitä, voit käydä lopettamassa tilauksen MBnetin pullopostisivulta osoitteesta www.mbnet.fi/uutiskirje. Lisätietoja saat MBnetin asiakaspalvelusta, Neuvolasta, sähköpostitse neuvola@mbnet.fi.